A shiitake gomba a felfedezésére vár.

shiitake gomba
shiitake gomba

A konyhában is gyakran megfordul a shiitake gomba hazánkban is. Ez a Kelet-Ázsiában őshonos gyógygomba igazi vitaminbomba, hiszen méretéhez képest rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Bár, aki elveszi az áruházak polcairól az ezzel talán nincs is tisztában. Szerencsére frissen is kapható, így igen sokan kipróbálhatják akár csak az íze miatt is. Ami igazán különleges, hiszen rendkívül markáns a textúrája és az íze is egyedi. Édeskés és karakteres, érződik benne valami vadság. Ha már fogyasztjuk, akkor érdemes róla többet megtudni. A kínai orvoslásban és a japán kultúrában is több évezredes hagyománya van. A gyógyászatban azért használják, mert az immunrendszert rendkívül hatékonyan támogatja. Bármilyen betegség is támadja meg, hamarabb legyőzheti, ha a shiitake gomba friss vagy szárított változatát fogyasztja. Ugyanis szárítás során sem vesznek el belőle a hatóanyagok. Ez remek hír, hiszen frissen nem lehet sokáig eltartani. A shiitake gomba vírus és baktérium ölő hatása miatt is nagyon értékes, mivel nagyon sok betegséget azok okoznak, így kettő legyet is üthetünk vele egy csapásra.