Az inverteres klíma ezek miatt jobb választás!

inverteres klíma
inverteres klíma

A hagyományos on/off rendszerű klímákhoz képest jóval fejlettebb technológiát is elérhetünk, ha klímát szeretnénk vásárolni. Az inverter technológia lényege, hogy a klíma kompresszora nem állandóan teljes kapacitáson működik, hanem folyamatosan képes szabályozni a teljesítményét a hűtési vagy fűtési igényeknek megfelelően. Ez azt jelenti, hogy a kompresszor nem kapcsol be és ki, hanem változó sebességgel működik, így a szükséges teljesítményt biztosítja az adott hőmérséklet fenntartásához.

Az inverteres klíma működését tekintve az energiatakarékosság kulcsa az, hogy ezek a klímák a kompresszor teljesítményének folyamatos szabályozásával elkerülik a hirtelen és nagymértékű energiafogyasztást, amely a hagyományos on/off klímák bekapcsolásakor és teljes kapacitáson való működésekor jelentkezik. Az inverteres klíma nem kapcsol ki, amikor eléri a kívánt hőmérsékletet, hanem csökkenti a teljesítményét, így fenntartja azt, minimalizálva az energiafogyasztást.

Ennek köszönhetően az inverter elven működő klímák akár 30-50%-kal kevesebb energiát fogyaszthatnak, mint a hagyományos klímák, különösen hosszabb üzemidő alatt. A folyamatos, finomhangolt működésük révén nem csak a kompresszor élettartama növelhető, hanem a villanyszámlán is jelentős megtakarítás érhető el. Continue reading » Az inverteres klíma ezek miatt jobb választás!