Mellfelvarrás műtét után mire számíthat?

mellfelvarrás
mellfelvarrás

A genetika nagyban meghatározza azt is, hogy valaki milyen méretű és formájú mellekkel rendelkezik. Akadnak azonban bizonyos tényezők, melyek szintén hatással vannak a kötőszövetek megereszkedésére. A fogyás, terhesség és szoptatás egyaránt előidézhet efféle változásokat, ami az egyén testképére negatívan hat. A mellplasztikai műtétek ezekre a problémákra jelentenek megoldást és ebben a cikkben a mellfelvarrással és a felépüléssel szeretnénk egy kicsit jobban foglalkozni.

Dr. Urszán Albert plasztikai sebész korszerű technikákkal végzi klinikáján a különböző mellplasztikai műtéteket. A test, a szervezet egy ilyen beavatkozást követően regenerációra szorul. A mellfelvarrás utáni gyógyulási idő fizikai szempontból néhány hét, a külső hegek gyógyulása pedig körülbelül hat hónap. A belső hegeknél közel két évvel kell számolni, míg helyreállnak.

A mellfelvarrás első időszakában kímélő életmódot kell folytatni, ezzel segíthetjük a gyógyulást.  A felépülési időszakban fokozatosan szabad csak visszatérni az eredeti életformához. Tehát ha valaki ezelőtt sportolt, attól még nem kell lemondani róla a továbbiakban sem, azonban mindenképp ki kell várni az idejét, míg újra azon a szinten lehet űzni, mint előtte. Kb. három hét után könnyebb testmozgást már lehet végezni. Continue reading » Mellfelvarrás műtét után mire számíthat?