Mellfelvarrás műtét után mire számíthat?

Szponzorált tartalom

mellfelvarrás
mellfelvarrás

A genetika nagyban meghatározza azt is, hogy valaki milyen méretű és formájú mellekkel rendelkezik. Akadnak azonban bizonyos tényezők, melyek szintén hatással vannak a kötőszövetek megereszkedésére. A fogyás, terhesség és szoptatás egyaránt előidézhet efféle változásokat, ami az egyén testképére negatívan hat. A mellplasztikai műtétek ezekre a problémákra jelentenek megoldást és ebben a cikkben a mellfelvarrással és a felépüléssel szeretnénk egy kicsit jobban foglalkozni.

Dr. Urszán Albert plasztikai sebész korszerű technikákkal végzi klinikáján a különböző mellplasztikai műtéteket. A test, a szervezet egy ilyen beavatkozást követően regenerációra szorul. A mellfelvarrás utáni gyógyulási idő fizikai szempontból néhány hét, a külső hegek gyógyulása pedig körülbelül hat hónap. A belső hegeknél közel két évvel kell számolni, míg helyreállnak.

A mellfelvarrás első időszakában kímélő életmódot kell folytatni, ezzel segíthetjük a gyógyulást.  A felépülési időszakban fokozatosan szabad csak visszatérni az eredeti életformához. Tehát ha valaki ezelőtt sportolt, attól még nem kell lemondani róla a továbbiakban sem, azonban mindenképp ki kell várni az idejét, míg újra azon a szinten lehet űzni, mint előtte. Kb. három hét után könnyebb testmozgást már lehet végezni.

Azt gondolhatnánk, hogy a mellfelvarrás gyógyulási ideje hosszú, pedig a látható hegek gyógyulása viszonylag rövid időtartamot ölel fel. Egyébként a mell végleges formáját fél év, egy év alatt nyeri el. Mint minden esztétikai műtétnél, itt is számolni kell azzal, hogy az évek előrehaladtával, az öregedéssel együtt ismét változások fognak bekövetkezni. De nem csak a kor, hanem a test jelentősebb változásai, ismételt nagyobb fogyás és hízás szintén befolyásolják a felvarrás tartósságát. Egy kis odafigyeléssel, például fokozatos, lassabb fogyással viszont időt hagyhat a bőr és kötőszövetek átállására, így nem okoz majd látványos elváltozást.