Duguláselhárítás egyénileg vagy duguláselhárítóval?

Szponzorált tartalom

duguláselhárításBizonyos sztereotípiák megállják a helyüket a magyarokkal kapcsolatban, ha tetszik, ha nem. Igazi magyar mentalitásra vall, hogy mindent a számunkra lehető legkényelmesebben, legolcsóbban szeretnénk megoldani. Hajlandóak vagyunk szerszámot ragadni, bármilyen szakmunkáról legyen szó. Ám legyen! Ennek kapcsán szeretnénk bemutatni néhány házi praktikát a dugulásoknál, illetve pontosítani azokat a helyzeteket, amikor viszont elkerülhetetlen a szakember kihívása.

A legjobb duguláselhárítás módszerek és tippek között talán az ecet az, amivel a legtöbbször találkozhatunk. De ott van még a trisó, a szódabikarbóna is. Miért ezekkel a szerekkel érdemes próbálkozni és miért felesleges tízezreket elkölteni a boltokban a duguláselhárító szerekre?

A duguláselhárítás szükségességének miértjét nézzük először. A lefolyóba gyűlt szennyeződések, idegen tárgyak gyakran okoznak ilyen problémát. Azt gondolhatnánk, hogy a nagyobb mennyiségű mosogatószer használatával majd elkerülhető a dugulás kialakulása, pedig ponthogy ráteszünk még egy lapáttal. A kevés is gondot okoz, de akkor mégis hogyan kellene csinálni?

A kulcs az elegendő mennyiségű, de nem túl sok tisztítószer használata, valamint minél több forró víz. Az utóbbi csodákra képes, ellenben a durva, erős szerekkel, mint a sósav, amit a mai napig gyakran használnak duguláselhárításra, vízkőoldásra. Utóbbiban egyébként szintén remekel az ecet, sőt a citrom, s annak leve is.  Az erős vegyszerek károsak a környezetre, ránk és a csövekre is. Igaz, hogy képesek leoldani a zsíros szennyeződéseket is, azonban vele együtt minden mást is. Gondolhatjuk, milyen állapotban lehet az a cső, amit rendszeresen sósavaznak.

A lefolyó elzsírosodása a kozmetikumok, tisztítószerek túlzott használata miatt alakul ki, mellé társulnak a lefolyóba öntött, nem odavaló anyagok. A morzsák, kávézacc és zsír, valamint olaj csak tetézik a helyzetet, melynek kialakulása megfelelő odafigyeléssel, megelőzéssel elkerülhető. Egy párszáz forintos műanyag vagy fém szűrő a mosogató lefolyójába helyezve csodákra képes.

A duguláselhárítás az ecet+forró víz vagy szódabikarbóna és víz kombinációjával is történhet. Ennek hatékonysága valamilyen szinten bizonyított, a szagmentesítésben is hasznos. Viszont vannak helyzetek, amikor a legdrágább szerrel is próbálkozhatunk, nemhogy az otthon fellelhető szerekkel, de nem fogunk sikerrel járni. Ilyenkor máshol keresendő a probléma forrása. A megoldást viszont csak a professzionális duguláselhárítás tudja elhozni, melyben a Dugulában Otthon lesz a segítségére!