Trapézlemez kerítés felrakásával foglalkozunk.

Szponzorált tartalom

trapézlemez kerítés
trapézlemez kerítés

A trapézlemezek széles felhasználási lehetőségeikkel az élre törnek! Burkolhatjuk vele a homlokzatot, használhatjuk tetőfedésre, de ha úgy tetszik, csodaszép kerítés lehet belőle. Nézzük hát, hogy amennyiben kerítésként szeretnénk felhasználni, hogyan érdemes feltenni!

A trapézlemez kerítés felrakása könnyű, ha azt nézzük, hogy egy méretét tekintve kész, felületkezelt anyaggal dolgozhatunk. Onnantól kezdve tehát, hogy felkerült, már nem lesz vele semmi dolgunk! Nem igényel karbantartást, ami nyomós érv mellette, hiszen így is évtizedekig problémamentesen állja a sarat.

Mire van szükség, hogy a trapézlemez kerítés elkészüljön, milyen előkészületeket kell elvégezni a rögzítéshez?

Egyedül egy vázszerkezetre lesz szükségünk, ami lehet többféle. Ha szeretnénk, akkor földbe ásott, bebetonozott oszlopokra is rögzíthetjük, melyek közé vízszintes irányban néhány lécet vagy ráhegesztett vas elemeket, zártszelvényeket kell tenni merevítés gyanánt. Ebből sem lesz szükség sokra, hiszen az sem jó, ha túlságosan mereven rögzítjük az elemeket.

Amennyiben más elképzelés mentén akarunk kerítést belőle, úgy az is jó választás, ha felfalazzuk a kívánt magasságig a kerítésünket, ami így szép keretet tud adni a trapézlemeznek. A fal lehet beton, tégla vagy bármi más, ami kellőképp stabil. A súllyal sokat nem kell foglalkozni, hiszen terhelés szempontjából a lemezek nem rendelkeznek nagy súllyal, ezért is jó választás többek között. Az ára szintén nyomós érv mellette, hiszen relatíve olcsón kaphatunk egy rendkívül tartós és esztétikus kerítést. Színek szempontjából bőséges a választék, bátran választhatunk modern vagy éppen hagyományosabb megjelenésű színt belőle.

Ha a fogadó váz kész, már csak fel kell tenni és rögzíteni a trapézlemez elemeket, amihez csavarokra és fúróra lesz szükség. A csavarok és minden kiegészítő elérhető színazonos kivitelben a Lemezben Otthon kínálatában! A szakemberek mindenben segítenek, hogy a trapézlemez kerítés végül szép legyen, stabilan álljon és évtizedekig biztosítsa funkcióját, az elválasztást.