Az új szaunaház a vendégeink kedvence lett!

szaunaház
szaunaház

A Balaton déli partján található apartmanunk valaha a turisták kedvenc helye volt. A nyári hónapokban szinte minden hétre volt foglalásunk. Élveztük a vendégek örömét, ahogy látszott rajtuk, mennyire kedvelik a Balaton közelségét és az apartman nyújtotta kényelmet. Azonban az utóbbi években észrevettük, hogy a foglalások száma csökkenni kezdett. Eleinte azt hittük, hogy ez csak egy átmeneti visszaesés, de amikor a helyzet nem javult, rájöttünk, hogy változtatnunk kell valamin.

Elkezdtünk felmérni a konkurenciát, hogy megértsük, miért választják a vendégek inkább a többi szálláshelyet. Meglepődve tapasztaltuk, hogy sok hasonló méretű apartman igyekszik extra szolgáltatásokat nyújtani a vendégeinek. A modernizált belső terek, a kényelmi szolgáltatások és különféle extrák vonzották a turistákat. Ekkor jött az ötlet: valami különlegessel kell előállnunk, hogy újra versenyképesek legyünk.

Hosszas gondolkodás után arra jutottunk, hogy egy szaunaház tökéletes kiegészítése lenne az apartmanunk kertjének. Nemcsak a téli időszakban lenne vonzó, de a hűvösebb nyári estéken is kellemes kikapcsolódást nyújtana a vendégeknek. Felvettük a kapcsolatot a Simonházak csapatával, akikről korábban már hallottunk pozitív visszajelzéseket. Megkeresésünkre azonnal reagáltak, és egy személyes találkozót szerveztek, hogy megbeszéljük az elképzeléseinket. Continue reading » Az új szaunaház a vendégeink kedvence lett!

Hajós oktatás a Fix Yachting által.

hajós oktatás
hajós oktatás

Egy család életében vannak olyan apró, ámde jelentős pillanatok, amelyek évről évre új értelmet és célt adnak az életnek. Nekünk ez a feltöltődés a két hét Horvátországban töltött idő, amikor a feleségem, a kisfiam és én kiszakadunk a hétköznapok rohanásából, hogy együtt élvezzük a tenger varázsát. Az együtt töltött idő mindig különlegesen telik, de az utóbbi években egy új kihívást tűztem ki a térképre, ez pedig nem más, mint a vitorlázás.

Minden alkalommal, amikor hajót bérlünk, szükség van egy tapasztalt kapitányra is, akit szintén meg kell fizetni. Nem is az anyagi része zavaró, hanem igaz ami igaz, jobb lenne kicsit privátabb módon hajókázni, csak mi hárman. Egy idő óta elkezdett motoszkálni bennem a vágy: mi lenne, ha én vezethetném a hajót? Mi lenne, ha saját magam irányíthatnám azt a lenyűgöző vitorlást a kék horvát tengeren? A megoldás a hajós oktatás, amihez a Fix Yachting weboldalán találtam is szabad tanfolyam időpontokat.

Elhatároztam hát, hogy megtanulok vitorlást vezetni. Nemcsak azért, mert praktikus lenne, hanem mert éreztem, hogy ez az új kihívás hozzá tenne valamit az életünkhöz, egy új dimenziót nyitna a közös élményeinknek. Így aztán hamarosan el is kezdtem előkészülni az első lépésekre. Beiratkoztam a hajós oktatásra, ahol a vitorlázás elméleti részét sajátíthatom el. Még csak a gondolatától is izgatott lettem annak, hogy hamarosan ott lehetek a hajó vezetőjeként a családommal. Continue reading » Hajós oktatás a Fix Yachting által.