A cégalapítás lehet olyan egyszerű, mint egy számítógépes játék.

Szponzorált tartalom

cégalapítás menete
cégalapítás menete

Az utóbbi években egyre kevesebb időm lett olyan gyerekkori hobbikra, mint a videojátékok. Ez nem feltétlenül baj, mert a munkán kívül rengeteg értékes program van, amit ehelyett csinálok. Viszont minden időhiány ellenére, azt vettem észre magamon, hogy mikor végre leülök az adott konzol elé, egy teljesen más élményt kapok tőle, mint gyerekként.

Persze minden film, amit nézett az ember, és minden játék, amivel gyerekkorában játszott, másként hat, én azonban őszintén azt tudom mondani, hogy sokkal mélyebben tudom már megélni ezeket a dolgokat, mint akkoriban. Vegyük példának a környezet figyelését. Egyre kevésbé fontos az nekem, hogy egy film vagy egy játék akciódús legyen. Azt vettem észre magamon, hogy többször csak nézegetem a háttereket, vagy lassan haladok az adott játékban.

Ennek pedig megvan az egyfajta spiritualitása. Hiszen ezeken a művészeti termékeken keresztül az ember egy kicsit ki tud szakadni a mindennap ismétlődéséből. Sokszor nem is akarom elhinni, mikor éppen nagyon fáradt vagyok, vagy túl sok időt töltöttem el a munkámmal, hogy egyáltalán bármi pluszt tudnak adni ezek az életemhez. És mégis, mikor az ebéd mellé végül ráveszem magam, hogy belekezdjek egy új sorozatba, teljesen más ember leszek, mire a végére érek.

Most például egy olyan sorozatot kezdtem újra, amit még a középiskola utolsó évében néztem. El sem hittem, hogy mennyi mindent elfelejtettem már. Mikor elindult a főcímdal, szinte összeszorult a gyomrom. Mintha ismét ott lettem volna a kis szobámban, az akkori problémáimmal és életcéljaimmal. Jó visszatérni ilyen helyekre, mert ebből tudhatja az ember, hogy már mennyi mindenen ment keresztül.

Ezért nagyon fontosnak tartom azt, hogy a különböző emlékeinket megőrizzük. Persze lehet, hogy már az egyik régi filmünkön szívesen túladnánk, de higgyétek el, lehet, hogy tíz év múlva, mikor rátalálunk arra a kazettára, olyan emlékeket fog visszahozni, amiket korábban el sem tudtunk volna képzelni. Remélem, hogy nektek is sok ilyen élményetek van.

Azért is tartom annyira fontosnak ezt a nosztalgiázást, mert most az időm nagyrészét olyan dolgok emésztik fel, mint a cégalapítás menete. Sokáig dolgoztam egy bizonyos boltban, ám végig azt éreztem, hogy én jobban tudnám csinálni a dolgokat. Mindenkinek volt már egy ilyen munkája. És akkor jött az egyik barátom, aki azt mondta nekem, hogy miért nem alapítok én inkább egy céget. Először nevettem rajta, de mikor hazaértem, kaptam tőle egy linket, ami a Top Cégalapítás nevű helyre vezetett engem.

Felmentem az oldalra, és már ahogy beléptem éreztem, hogy ez tényleg nem vicc. Akár én is tudok céget alapítani. Főleg azért gondoltam ezt, mert az oldal kialakítása egyáltalán nem volt félelem keltő. Szerintem sok ember, amikor arra gondol, hogy saját céget alapítana, a cégalapítás menete mellett mindig attól fél, hogy ez biztosan kudarc lesz. Ez azonban egyáltalán nem így van és a Top Cégalapítás képes volt megmutatni ezt nekem.

Persze a cégalapítás menete egy nagyon komoly folyamat, aminél minden kis részletre oda kell figyelnünk, hiszen ezen fog alapulni az egész cégünk legitimitása. A Top Cégalapításnál azonban rengeteg jó tanácsot lehet kapni a cégalapítás menete témában. Ahhoz, hogy ezeket a tájékoztatókat elérjük, nem kell mást tennünk, csak a felső menüt használnunk. A kezelése ennek intuitív, úgyhogy pár kattintás és már olvashatunk is a cégalapítás menete kapcsán.

Tetszett, hogy a szöveg igényesen volt kivitelezve. Azt értem ezalatt, hogy nem végtelen betűk halmazát láttam, amiben könnyű elveszni, hanem pontosan volt tagolva és képekkel volt tűzdelve. Ez azért annyira fontos, mert nem biztos, hogy az ember együltében el tudja olvasni az adott szöveget. A jó tagolás pedig egy eszköz lehet arra, hogy könnyen visszataláljunk az abbahagyott részhez.

De milyen volt a nyelvezete? Ez szerintem a másik dolog, ami sok ember eltántorít a cég alapításától. Hiszen az üzleti világhoz rengeteget kell tanulni és sok olyan dolog van, amit nem fog először érteni az ember. A Top Cégalapítás azonban egy új szögből világította meg ezt az egészet. Mégpedig úgy, hogy az összes tájékoztatónak érthető volt a szövege. Ettől függetlenül egy pillanatig sem mellőzte a szakmaiságot, tehát nem volt lebutítva, vagy esetleg elferdítve, hogy mindenki meg tudja érteni.

Észre sem vettem, hogy már fél óra eltelt azzal, hogy a cégalapítás menete tájékoztatót olvasom. Kellemes és hasznos volt ez az idő, úgyhogy egyáltalán nem panaszkodhatok. A tájékoztató ráadásul még viszonylag tömör is volt. Miután ennyire megbízható információkat kaptam tőlük, úgy voltam vele, hogy miért ne náluk oldanám meg akkor a cégalapítást? Visszatértem a főoldalra, ahol szinte mindent el lehetett érni arról, hogy milyen csomagjaik vannak.

Persze rögtön elkaptam a tekintetemmel az ingyenes cégalapítás feliratot. Gondoltam, hogy ilyet csak úgy nem ajánlana fel egy cég sem, úgyhogy kíváncsi voltam, hogy a Top Cégalapítás oldalán milyen feltételekkel érhető el ez a csomag. Nem kellett mást tennünk, mint székhelyszolgáltatást igényelni náluk. Akik pedig kételkednének abban, hogy ez miért éri meg a Top Cégalapításnak, azoknak elmondom, hogy a székhelyszolgáltatás havidíjas. Tehát nekik végső soron ez a jobb üzlet, viszont nekünk sem rossz egyáltalán.

Hiszen minden cégnek szüksége van egy székhelyre. Akkor pedig már válasszunk egy olyat, amit a Top Cégalapítás kínál nekünk. Miért is? Mert a székhelyeik fantasztikus helyeken vannak. Az egyik Pesten a másik pedig Budán, ezen kívül pedig van még egy harmadik is, ami egy kisebb településen van, itt azonban IPA nélkül érhető el a székhely. Nekem mindhárom tetszett, de mivel Budapest nekem Budát jelenti, ezért erre esett a választásom.

Most jöhetett pedig a végső és talán legnagyobb próba: miként fogják elintézni valójában a cégalapítást? Hiszen ígéreteket bárki tud tenni, viszont egy cég megbízhatósága akkor válik valósággá, ha tényleg képesek állni a szavukat. Már az egy pozitív élmény volt, hogy könnyen meg lehetett találni az elérhetőségüket. A főoldalon és még sok más helyen ki volt írva a telefonszámuk, úgyhogy biztos nem fogunk értékes időt elvesztegetni arra, hogy ezeket keressük. Felhívtam őket és az ügyfélszolgálatos szinte azonnal felvette. Ettől is el vagyok már szokva, úgyhogy nagyon örültem.

Megbeszéltünk egy időpontot, ami mindkettőnk számára jó volt és rövid időn belül készen is voltunk a cég megalapításával. Az általuk biztosított székhely valóban minőségi volt és egyszer sem bántam meg, hogy őket bíztam meg ezzel. Azóta is tartjuk a kapcsolatot és örülök, hogy a cégem igazgatása mellett nem kell ilyen dolgok miatt aggódnom. Másoknak is ajánlom őket, akik elgondolkoztak már cég alapításán.