A retinol nagy előnye, hogy intenzíven hat!

Szponzorált tartalom

retinol nagy előnye
retinol nagy előnye

A retinol jótékony hatásai

A retinol – vagy más szóval az A-vitamin – természetes csodaszernek számít, és az egyik leghatékonyabb szer a ráncok csökkentésében és enyhítésében.

Eredetileg a retinolt elsősorban a pattanások kezelésére szánták, de pozitív, és különösen gyors jótékony mellékhatásának köszönhetően a ráncok csökkentésében az anti-age kozmetikumok keresett összetevőjévé vált.

A retinol nagy előnye, hogy minden bőrtípussal megbirkózik. Nagyon intenzíven hat, ezért általában ajánlott mélyen hidratáló termékekkel együtt alkalmazni.

Gyorsítja a sejtregenerációt, serkenti a kollagén- és elasztintermelést, elősegíti a hiperpigmentáció elhalványulását és kezeli a pattanásokat. Kezdetben előfordulhat hámlás, bőrpír vagy száraz bőr. Ez az a pont, amikor sokan feladják. Ha azonban kitartóan dolgozik, néhány hét után hihetetlen javulást fog látni.

A retinol úgy működik, hogy a régi bőrt új bőrrel helyettesíti. Nagy előnye a gyors hatás, rövid időn belül észreveszi és érzi a változást.

Ha még nincs szérum a bőrápolási rutinodban, kezdd óvatosan és fokozatosan.

Mindig tiszta, tónusos bőrre, smink nélkül alkalmazza. A retinolos szérumot általában naponta egyszer, este használja.

Vigye fel a szérumot a tenyerébe, és masszírozza az arcára, nyakára és dekoltázsára. Már néhány csepp is elegendő.

A bőrápolási rutin alapszabálya, hogy a termékeket mindig a legkönnyebb állagúak (virágvíz, toner, szérum, krém vagy olaj) szerint rétegezzük, így a szérumokat alkalmazzuk először.

A kis lépések nagy változásokhoz vezetnek. A mindennapi ápolással korától függetlenül megőrizheti bőrének frissességét és egészségét. A retinol tartalmú szérumokat nemcsak nappali, hanem éjszakai kezelésként is érdemes beiktatni a napi szépségápolási rutinba, valamint olyan speciális szemkörnyéki készítményeket és bőrszérumokat, amelyekben a krémeknél magasabb a hatóanyag-koncentráció.

Mindig ugyanabból a termékcsaládból válasszon termékeket. Ez biztosítja, hogy a retinolt tartalmazó termékek az Ön bőrtípusának megfelelőek legyenek, és pontosan úgy működjenek, ahogyan Ön szeretné. A termékek alkalmazása előtt mindig alaposan öblítse le bőrét langyos vízzel, és törölje szárazra.

Retinol az esti rutin részeként

Tisztítsa meg bőrét gyengéd tisztítószerrel, és törölje szárazra. Retinolt tartalmazó termékek használata közben ne dörzsölje a bőrét.