Lökéshullám terápia pozitív vélemények.

Szponzorált tartalom

lökéshullám terápia
lökéshullám terápia

Vannak olyan kezelési eljárások, amelyek terápiás céllal alkalmazhatók a különböző ízületi problémák kapcsán, amelyek gyógyszermentes fájdalomcsillapításra is bizonyítottan hatékonyak. Ezt támasztják alá a  lökéshullám terápia vélemények is, amelyek az akusztikus hullámok testre és szöveteire gyakorolt hatásainak előnyeit taglalják. Ez a konzervatív kezelési forma segíthet abban, hogy a műtétet nem igénylő mozgásszervi panaszokat enyhítsék, gyógyítsák. 

A gyógyszerek csökkentése is lehetséges lökéshullámmal, hiszen fájdalomcsillapító hatásokkal rendelkezik. Széles körben alkalmazzák az anyagcsere serkentésére, gyulladáscsökkentésre, szerepet vállalhat az új erek képződésében, a mozgékonyság fokozásában, ugyanakkor javítja a sejtstruktúrát és lazítja a kötött izomzatot. Ez csupán néhány azok közül, amelyeket a lökéshullám terápia jótékony hatásainak tudhatunk be.

Hogyan működik? A hanghullámok vagy akusztikus lökéshullámok nagy energiával stimulálják a különböző szöveteket. A hirtelen érkező energia gyors változást idéz elő ott, ahol használják, hiszen helyileg alkalmazható, célzottan a fájdalomra, mozgásszervi problémára. A kezelés után is fennmaradnak ezek a hatások.

Gyakran használják mind az akut, mind a krónikus jellegű fájdalmak kezelésére. Ilyen lehet a vállfájdalom, sarokfájdalom, az ínsérülések, sportsérülések és meszesedések esetében egyaránt.

A véleményekkel kapcsolatban sokat hallani arról, hogy olyan problémákat szüntettek meg általa, amelyek már régebb óta fennálltak.

Sportolóknál gyakran fordul elő, hogy lesérülnek. Az izomhúzódások, szalagszakadások és egyéb sportsérülések kezelésében fontos szerepet tölt be a lökéshullám terápia, ami még a krónikus mozgásszervi fájdalmak kezelésére is nagy sikerrel alkalmazható.