A felhőszolgáltatás típusai, előnyei.

Szponzorált tartalom

felhőszolgáltatás
felhőszolgáltatás

Jellemző a mai világra a gyors információcsere, amiről néhány évtizede még csak álmodni sem mertünk volna. Villámgyorsan szerezhetjük be azokat az információkat, amelyekre szükségünk van, köszönhetően az internetnek és a technológiai fejlődésnek. Az adattárolás kapcsán egyben felmerültek új lehetőségek, amelyekkel könnyebben hozzáférhetővé válnak az adatok, mégis biztonságban tudhatjuk azokat.

A felhő régóta létező jelenség, ám nemrég lett csak felkapott nálunk, mikoris megismerhettük az előnyeit és azt, hogy mire jó. A vállalatoknak ezeket a megoldásokat mindenképp célszerű alkalmazni, hiszen a biztonság kapcsán nem csak az a kérdés merül fel, hogy vajon illetéktelenek is hozzáférhetnek-e, hanem az is, hogyan lehetne megoldani, hogy ne csak helyben, egy adott helyszínen férhessenek az adatokhoz azok, akiknek szüksége van rá.

Sokoldalú lehetőségekkel szolgál a felhőszolgáltatás, melynek több fajtája van, amelyek mind a különböző felhasználói igényekhez igazodnak. A publikus, privát és hibrid felhővel minden igény teljesülhet, mert ha valaki azt szeretné, hogy csak bizonyos hálózatról történhessen az információelérés, az is megoldható, ahogyan az is, hogy a világ másik végéről szintén elérjük a rendszert.

A felhő alapú számítástechnika biztonságos és egyszerűen használható. A felhőszolgáltatás előnyei közé tartozik a biztonsági mentés, aminek köszönhetően nem fenyegeti az a veszély, hogy elvesznek a benne található adatok, ellenben a merevlemezes tárolásnál ez reális veszélyt jelent.

A hagyományos adattárolási technikákat szinte lesöpri a színről a felhőszolgáltatás, melyet a GS Informatika négyféle kategóriában kínál ügyfeleinek. Internet-alapú szolgáltatás a publikus felhő, ami kínálhat tárhelyet, szoftveres megoldást és kapacitást, miközben az egyéni igényekre formálható bizonyos mértékben. A privát felhőnél az a lényeg, hogy senki mással nincs megosztva, saját erőforrások segítségével történik az adattárolás. Teljesen egyedi, széles körben igazodnak funkciói a felhasználók szüskégleteihez. A közösségi felhővel egyfajta privát felhőt kapunk, mely egy bizonyos közösségből áll, ám több szervezet használhatja egyszerre. A hibrid felhő az első kettő ötvözete, ami magába foglalja a rugalmasságot, ugyanakkor bizonyos részeivel kapcsolatban privát marad.

Hogy melyik felhőszolgáltatás kinek jó választás, arról a gsinformatika.hu oldalon részletes tájékoztatást találunk! Szakértő segítséget kérhetünk tőlük különböző informatikai megoldásokkal kapcsolatban, egyszeri és állandó jelleggel egyaránt!