Szemüveges lettem

Szponzorált tartalom

kézilabda sportstream gyártás highlights videóval és interjúkkal
kézilabda sportstream gyártás highlights videóval és interjúkkal

Már egy ideje érzem, hogy szükségem lenne szemüvegre a munkámhoz, számítógép használatához, olvasáshoz, de nagyon nehéz volt meghozni a döntést, hogy elmenjek egy látásvizsgálatra. A munkahelyem fizeti a szemvizsgálat és a szemüvegkészítés költségét, így végül rábólintottam, hogy belevágok. Bementem a legközelebbi bevásárlóközpontba, ahol egy szakember megvizsgálta a szemem, majd megrendeltem a kiválasztott szemüvegkeretet. Egy hét múlva hívtak, hogy elkészült életem első szemüvege, mehetek is utána. Otthon azonnal felpróbáltam a szemüvegem, és nagyon meglepődtem, hogy mennyire sokat segít a látásomon: jobban láttam a telefonom, nem könnyezett a szemem tévénézés közben, kényelmes volt viselete.

Nagy sportrajongók vagyunk a férjemmel, évek óta követjük a kézilabda meccseket, és időnként kilátogatunk élő meccsekre is. A decemberi női kézilabda világbajnokságon is nagyon szurkoltunk a lányoknak, de nagyon sokat bosszankodtunk, hogy nem közvetíti a tévé az összes olyan meccset, ami minket érdekel.

Elképzeltem, hogy mennyire jó lenne, ha a Netflixhez hasonlóan, lenne egy sport streaming szolgáltató adó is. A férjem mondta, hogy ma már vannak a piacon olyan szolgáltatók, mint például az interneteskozvetites.hu, akik olyan technikával és tudással rendelkeznek, hogy ezt tudnák biztosítani. Már most is számos cégnek van arra lehetősége, hogy tőlük rendeljen meg egy teljes meccs felvételét. Ha felmegyek az interneteskozvetites.hu oldalára, látható az ajánlatukban, hogy mindent tudnak, amit minőségi tévécsatorna is nyújthat egy meccsközvetítés során. Nem bírtam a kíváncsisággal, és megnéztem az interneteskozvetites.hu oldalát.

Kérdeztem a férjem, hogy mit takar ez a tartalom, hogy kézilabda sportstream gyártás highlights videóval és interjúkkal?

A férjem türelmesen elmagyarázta az olvasottakat. Élőben közvetítenek mérkőzéseket, kiválogatják a legjobb pillanatokat, a legélesebb momentumokat összefoglalják a highlight videókkal, ami többször is visszanézhető.

Meglepetésemre a weboldalon megtekinthető volt a Vasas MTK kupameccs. Belenéztem, meglepődtem, hogy annak ellenére, hogy egy internetes oldalon vagyok, olyan minőségű volt a közvetítés, mintha televízióban néztem volna a meccset. Egyáltalán nem láttam semmi különbséget a televízió nyújtotta szolgáltatás minősége, és az interneteskozvetites.hu-n látottak között.

Ezek után még inkább kíváncsi lettem az oldalra, és elmélyültem a weboldalon olvasottakba. Megtudtam, hogy már a sokadik kézilabda meccset streamelték, és nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. Az oldalon megtekinthető meccset profi felszereléssel és csapattal vették fel: legalább öt kamerát használtak a felvétel során. A közvetítés végén higlights videók és interjúk is megtekinthetőek, ugyanakkor visszajátszásokkal és sportfeliratokkal színesítik a közvetítést. Amint belenézünk a meccsbe, magunk is láthatjuk, hogy sokféle szögből, rengeteg a meccsen történt apró jeleneteket is felvettek, és a játékosok reakcióját is élvezhetjük egy-egy momentum során. Broadcast tapasztalatok alapján összegyűjtött dokumentációkban előírják, hogy melyik kamerának mi a szerepe, és ennek a tudásnak az alkalmazását látjuk ezen a felvételen is. Például az EHF a 2021/2022 Bajnokok ligája szezonban tizenegy kamerát írt elő a meccsek közvetítésére. A Pélicomnál nem használnak egykamerás megoldást, mert az minőségben soha nem tudja pótolni a többi kamera munkáját.

Az interneteskozvetites.hu oldalon közvetített kézilabda meccs során ugyanúgy látunk lassításokat, mint a tévében. Ugyanúgy megtekinthettem interjúkat a játékosokkal, edzőkkel, hallhattam a meccs értékelését, mintha továbbra is tévé előtt ültem volna.

Mivel a Pélicom névvel most először találkoztam, igyekeztem ismerkedni az általa kínált szolgáltatással. Nagyon tetszett, hogy minőségi közvetítésre helyezték a legnagyobb hangsúlyt. Több kamerával dolgoznak, a nemzetközi előírásoknak megfelelően közvetítik az élő meccseket. Ebben a rohanós sportágban, a kézilabdában, ahol nagyon gyorsan követik egymást az események, legalább öt kamerával dolgoznak, így minden fontos eseményt láthatunk, minden részletet követni tudunk. A szolgáltatónál is számíthatunk arra, hogy a legszebb gólok, legizgalmasabb pillantok visszanézhetőek, rövid összefoglaló formájában. Az oldalon található tájékoztató leírások is profizmusról és szakszerűségről árulkodnak. Tetszett, hogy a háttérmunkákról is érthetően tájékoztatnak, így egy kis betekintést nyújtottak a kézilabda közvetítés világába.

Végül még egyszer megnyitottam a weboldalon promóciós anyagaként feltöltött Vasas-MTK kupadöntőt. Azért is, mert nem láttam a meccset, és azért is, mert érdekel, hogy a magyar női kézilabda sportban kik a jelenlegi legjobb játékosok. Gyorsan betöltött a videó, nem kellett sokat homokórázni, kinagyítottam teljes képernyős módra, és ezután élvezhető volt a látvány. Most már más szemmel néztem a meccset, magam is észrevettem, hogy bizony, több kamerával dolgoznak. Gyorsan változik a játék képe egy kézilabda mérkőzésen, most is láthattam, hogy egyik pillanatban még a kapus elégedetlen arckifejezését vizslatom, mert azt mutatja a kamera, de a következő pillanatban már egy gyors letámadás miatti kapura tartó lövést látunk. Ahhoz, hogy mindkét eseménynek a szemtanúja vagyok, és még egy góllövés után a góllövő játékos nevét is látom a feliratban, számomra is egyértelművé tette, hogy egy magas színvonalú közvetítésnek vagyok a szemtanúja.

Eddig természetes volt számomra, hogy egy-egy időkérés után hallom az edző utasításait, közelről látom a játékosok arckifejezést, vagy lassított visszajátszás keretében élvezhetem a lökdösődés után kiharcolt nehéz gól látványát. Hála az interneteskozvetites.hu oldalnak, egy picit ráláthattam, hogy mekkora munka van ilyen közvetítés mögött. Hogy sok ember energiája, és szakmai felkészültségére van szükség ahhoz, hogy eljusson hozzám, a felhasználóhoz a magas színvonalú adás.

Azon kaptam magam, hogy végignéztem a meccset, és szurkolok a Vasasnak, hogy dolgozza le a hátrányát az MTK-val szemben. A hangminőség is végig stúdióminőségben szólt, élvezetesnek találtam a meccs végén az összefoglaló videót zenei aláfestéssel, a közelítéseket, az edzői értékeléseket.

Maga a weboldal dizájn is ízléses munkakörnyezetről árulkodik, továbbkattintási és tájékozódási lehetőségek logikusan kiemeltek. Kimondottan tetszik, és örülök ennek, a XXI. századi megoldásnak. Pláne, ha belegondolok, hogy mit takar a jövő.

Amennyiben angolul szeretném elolvasni az interneteskozvetites.hu anyagát, arra is lehetőségem van, csak átkattintok az oldal tetején olvasható English feliratra. Egy másik gombra kattintva a weboldal blogján találjuk magunkat, ahol beavatnak a készülő produkciókba. A Livestream tippek menüpont alatt több érdekes cikket is olvashatunk az internetes közvetítés világáról. A Pélicom Media fül alatt pedig további részletességgel olvashatunk a szolgáltatásról, amit a cég kínál. Ugyanakkor azt is megtudhatjuk, hogy mely csatornákon találkozhatunk a műsoraikkal. Természetesen ezek neves tévécsatornák: M4 Sport, Sport Tv, Hír Tv.

Én személy szerint nagyon sokat tanultam az interneteskozvetites.hu weboldal böngészésével. Betekintést nyertem a sportesemények közvetítésének világába, háttér információkat osztottak meg az oldalon, és a segítségemre vannak abban, hogy a jövőben milyen fontos kritériumokat tartsak szem előtt streaming szolgáltató választása során.

Kézilabda sportstream gyártás highlights videóval és interjúkkal, ismételgettem többször is ezt a mondatot, mivel ezeket a szempontokat kell majd szem előtt tartanom, ha minőségi kézilabda közvetítést szeretnék látni. Szemüvegem már van hozzá, és remélem nem is kell sokat várni ahhoz, hogy egy streaming szolgáltató segítségével nézhessem a kézilabda mérkőzéseket.