Olyan, mint egy hosszú nyaralás, csak itt meggyógyulsz közben.

Szponzorált tartalom

felepulok.hu
felepulok.hu

28 nap egy gyönyörű helyen, festői környezetben? Ki ne vágyna erre? Hatalmas séták a természetben, kirándulás a Balaton-felvidéken, nagy beszélgetések, közös élmények, és a végén egy új élet. Ez várja az alkoholfüggőket a Családi Felépülési Központban. A felepulok.hu egy 28 napos programot kínál az alkoholbetegeknek, hogy új életet kezdhessenek.

A módszer, amit alkalmaznak, az úgynevezett Minnesota-modell, ami már az ötvenes évektől segíti a függőségből való gyógyulást. Ennek egyik alapvetése, hogy az alkoholizmus betegség. Ennek elfogadása nagyon nehéz, nem csak az alkoholbetegnek, hanem még inkább a családjának. Hisz a családtagok csak azt látják, hogy szerettük nem teljesíti a feladatait, hogy a nehézségeket nem megoldja, hanem inkább alkoholba fojtja bánatát. Nehéz családtagként betegségként tekinteni az alkoholizmusra, de a Felépülők nem csak az alkoholbetegeknek, hanem a családtagoknak is szerveznek konzultációkat.

Hisz az alkoholizmus az egész család problémája. Fontos tehát, hogy a családtagok hogy kezelik, hogy állnak a beteghez, hogy mennyire támogatják a felépülését, hogyan kezelik az egyébként is sérült beteg életét. Itt, a Családi Felépülési Központban a segítséget olyan emberektől kapják meg a betegek és a családtagok is, akik maguk is érintettek, akik tudják, hogy milyen érzés a bűntudat, milyen érzés újra és újra a pohárhoz nyúlni. Mert ők már átestek mindezen, tudják azt is, hogy a gyógyulás folyamata miből áll.

És azt is, amit sok alkoholista el sem tud képzelni: hogy milyen a józan, boldog élet. Hogy milyen az, amikor a függőséget valaki legyőzi, amikor tud nemet mondani. Amikor tudja, hogy az élete fontosabb, mint bármilyen függőség. Amikor nem érzi a kínzó vágyat, hogy igyon, amikor erős és határozott, és tud nemet mondani.

Ez az út 28 nap. Ennyi időt töltenek a betegek itt, a Családi Felépülési Központban. Sok-sok beszélgetéssel, terápiával, foglalkozással, szabadtéri programokkal. A 28 nap alatt megtanulják, hogy milyen boldognak lenni, hogy milyen érzés tisztán élni úgy, hogy az ember már nem is vágyik ezután másra.

A Minnesota-modell az Anonim Alkoholisták csoportjainak 12 lépcsős modelljét alkalmazza, ez az a modell, ami millióknak segített már kigyógyulni a betegségből. Nem csak a fizikai függést oldják fel, hanem a lelkit is, ami sokszor sokkal, de sokkal erősebb, mint a fizikai.

A programról és a Minnesota-modellről részletesen a Felépülők honlapján, a https://felepulok.hu/ oldalon részletesen tájékozódhat bárki a programról. De nem csak erről, hiszen a 28 napos program leírásán túl megismerhetjük a helyszínt, háromdimenziós sétát is tehetünk, megismerkedhetünk az alapítók történetével és olyan hitet adó, bátorító beszámolókat is olvashatunk, amelyeket azok írtak, akik már részt vettek ezen a programon.

A Minnesota-modellen alapuló program hatékonysága 70-75%, a programon résztvevők nagy része soha többé nem nyúl alkoholhoz. Az alkoholizmus komoly betegség, nem csak az érintett és a család problémája, hanem a társadalomé is. A betegség pedig nem csak az ember és a család kilátásaira, életörömére nyomják rá a bélyegét, hanem az egész társadalomra is, ami így szép lassan motiválatlanná, depresszióssá válik.

Hazánkban az óvatos becslések szerint is 800 ezer alkoholista él, ez az össznépességet tekintve óriási szám, és ezek még csak az óvatos becslések.

28 nap, ha így vesszük sem hosszú idő ahhoz, hogy az ember visszanyerje az életét. Az örömét, a családját, a boldogságát. Ebben pedig segítenek a Felépülők.